tisdag 29 september 2009

Inkognito


Jag undrar vem Rune har med sig ut på Söderåsen idag. Ser ut som att hon vill vara inkognito.

måndag 28 september 2009

100 år


För 20 år sedan firade vi min mammas 80-årsdag. Det blev hennes sista födelsedag. Idag skulle hon alltså fyllt 100 år.
Mamma var för det mesta glad och pigg, även under sin sista tid.
Hon gick ofta och sjöng och en sång som jag hörde många gånger under hennes sista år var:

Skall jag ej vara glad,
När Gud sin nåd mig givit,
När i Guds nya stad
Mitt namn han har inskrivit?

Jag är så tacksam för mammas kärlek och trohet. Jag vet att jag skall få möta henne på nytt. Den trygghet hon kände i sin tro bar henne genom allt. Jag är säker på att hon kunnat fortsätta sjunga:

Ej uti tidens sand
Mitt namn han velat skriva,
Nej, tecknat på hans hand
Det skall ej bortglömt bliva.
Se, denna skrift består
När tiden slutad är,
Och då jag kronan får,
Som han av nåd beskär.

lördag 26 september 2009

Ledtråd





Igår var i Helsingborg och gick en lång promenad samtidigt som vi letade efter cachar. En cache hade ledtråden
"randigt". Det enda som var randigt i närheten var en gångbro. Under denna letade Rune tills han var helt övertygad om att där fanns den inte. Då hade han lyckats smutsa ner både jacka och byxor. Vi gick vidare till nästa cache där ledtråden var "Snövit". Jag trodde att vi skulle komma fram till en lekplats för att hitta sagofigurer, men cachen låg under en vitmålad sten vid en infart till ett bostadsområde. Dessutom var själva lådan vitmålad. Vi började då fundera på om den lådan, vi inte hittade, var randig och att vi alltså hade låst fast oss i ett felaktigt tänkande. Vi gick tillbaka och struntade i bron. Plötsligt fick jag se ett "randigt träd" och där satt cachen helt synligt.
"Lås inte fast dig i ett felaktigt tänkande utan var öppen för nya lösningar!"
"Smutsa inte ner dig genom att söka lyckan på fel ställe!"

torsdag 24 september 2009

Gymnastik

På löpsedlarna idag står det att Anna Anka jobbar hårt för sitt utseende. Det gör minsann jag också! Lång promenad dagligen. Träning med hantlarna varje morgon och nu dessutom träningsprogram för ansiktsmuskulaturen. Det är viktigt med småmusklerna! Puu! man blir ju alldeles trött. Nej jag skojar bara, det är inte speciellt jobbigt.

måndag 21 september 2009

Stand by me


Kände att jag behövde något glatt och uppmuntrande denna morgon.

Lund

Staden Lund hade ansökt om att bli kulturhuvudstad 2014 men blev slagna av Umeå. Man bör nog vara ganska tacksam för det. Igår när vi promenerade genom Lund var det som en skräphög på gator och torg. Detta efter en "kulturnatt". Hur skulle det då sett ut efter ett "kulturår"?

söndag 20 september 2009

Berg-och dalbana

Någon undrade vad jag sa vid mikrofonen i Värnamo. Här kommer en lite sammanfattning:

För 9 månader sedan gick jag i pension och såg fram emot ett nytt liv. Det blev det verkligen för 3 veckor senare låg jag på Lunds lasarett med akut leukemi. Har du åkt berg-och dalbana någon gång? Så ungefär har mitt liv känts sedan dess. Ibland högt upp med utsikt och tro på att nu skall det vara så här, men sedan störtar det rakt ner i mörker och otäcka backar och svängar. Det gäller att ha något att hålla fast! Något som har hjälpt mig är alla Homecoming sånger med sitt trosvissa budskap. Några strofer som hjälpt mig: "The God on the mountain is still God in the valley". "There is a promise coming down my dusty road", Det löftet är Jesus själv som kommer till mig i mörkret. "Out of my sickness, into Thy health". "Hold on my child, joy comes in the morning". "I know who holds tomorrow and I know who holds my hand".
Har du möjlighet att lyssna på dessa sånger så gör det!!.

Igår åkte jag på nytt ner i en jobbig backe. Jag fick söka akuten pga en ansiktsförlamning. Känns jobbigt med detta förutom andra problem. Jag är dock tacksam för att det inte var en stroke eller något som hade med leukemin att göra. Detta skall gå över inom 1-2 månader. Äter nu cortison och får nattetid ha en lapp för ögat.

onsdag 16 september 2009

Lund

Idag åkte vi till Lund. Först träffade jag min tandhygienist. Eftersom jag är känslig i samband med medicinering får jag inte gå till tandvården någon annanstans. Det gör inte så mycket för i Lund ingår behandlingen i högkostnadsskyddet.
Sedan gick jag till öronläkaren. Hon tog ju hål på mina trumhinnor i våras när jag hörde så dåligt. Det var vätska bakom båda trumhinnorna. Nu ville hon kolla att det hade läkt ihop och det hade det. Hon sa att nu kunde jag dyka och simma under vatten utan problem. Det tyckte jag var jättebra för det har jag aldrig kunnat förut.

måndag 14 september 2009

Värnamo


I lördags var vi i Värnamo för en av årets höjdpunkter: Att lyssna på, och sjunga med i Southern Gospel sånger. Vi träffar många med samma intresse och delar upplevelser och berättar för varandra om vad denna musik har betytt för oss.
Denna kvartett, som sjunger på detta YouTube klipp, var inte där, men kommer till Sverige i slutet på oktober och vi har köpt biljetter till deras konsert. Hoppas att de kommer att sjunga denna sång, som jag tycker är jättebra.

onsdag 9 september 2009

Bilkörning

Idag har jag för första gången kört bil sedan jag blev sjuk i januari. Jag har känt mig så osäker och inte vågat. Rune är som vanligt den som får mig att göra även det jag bävar för och det gick ju bra. Kändes bra att jag nu vågar.

tisdag 8 september 2009

Tisdag



Länge sedan jag skrev något här. Dagarna rinner iväg och eftersom jag är pensionär har jag ju så mycket att göra!
Idag har vi som vanligt varit ute och promenerat, igår blev det 11 000 steg. Idag hade jag glömt stegräknaren, men det blev nog lika långt. Vi gick i bokskogen vid Torups slott utanför Malmö.
Efter promenaden åt vi en pizza och fick sällskap av en katt vid bordet.
Ikväll är det nästan helkväll framför TV´n. Seinfeldt, Idol och kocken Gordon .

tisdag 1 september 2009

Malmö



Idag tog vi en lång promenad i Malmö. Passerade en del av Malmös parker och njöt av det vackra vädret.
När vi är ute gäller det att hitta ett bra ställe att fika på. Inte för soligt, inte för mörkt, inte för mycket fågellort och en bra bänk. Idag hamnade vi framför S:t Pauli kyrka.
Det största problemet när vi är ute länge är att kunna hitta en toalett.
Det fanns det!!