onsdag 28 april 2010

Pålsjö skog


Just nu lever vi bara i en sorts väntan. Väntar på operation som inte blir förrän i början på juni. Tack alla som tänker på oss och hör av sig på olika sätt.

För att hålla konditionen uppe tog vi idag en promenad vid Pålsjö skog i Helsingborg. Vitsipporna blommade så man blev helt betagen. Även en del magnolior hade börjat slå ut. Jag tror dock inte att magnoliorna i Lundagård kommer att blomma till 1:a maj.
Idag hade vi glömt att ta med vatten, så när vi smutsat ner oss i samband med cachletning var vi tvungna att köpa en flaska Ramlösa att tvätta oss med. Lite lyxigt, men vad skall man göra när man har trevat under rötter och grenar.

På kortet ser man Pålsjö slott bakom en avenbokhäck.

måndag 26 april 2010

Vardagsbekymmer

När jag blev sjuk för snart 1,5 år sedan fick jag lämna över allt ansvar för vardagens bestyr till min man. Nu har jag ju mått bra ganska länge men ända låtit Rune sköta en massa saker. Eftersom han nu förmodligen kommer att genomgå en operation med en tids konvalesens är jag faktiskt tvungen att börja göra vissa grejer.
T ex betala räkningar över internet, tvätta, tanka och köra bilen. Kan låta som bagateller men det krävs ändå en viss bestämdhet för att ta tag i detta.
Idag körde jag alltså till Billesholm för att bilen skulle få på sina "sommarskor".

Under tiden tog vi en promenad i en vacker vitsippsbacke. Vi såg vissa spår, efter vad vi tror var viltsvin, men men själva djuren höll sig undan.



tisdag 20 april 2010

Statistik

Det var länge sedan jag var här och skrev. Inte heller har jag läst några andra bloggar sista veckorna.
Hur stor är risken statistiskt sett, att båda makarna i ett äktenskap inom drygt 1 år, drabbas av allvarliga och ovanliga sjukdomar? Jag trodde att den risken var i stort sett noll, men tydligen inte.
Nu får vi ta en dag i taget och förlita oss på att Herren är med oss också i detta, som vi nu går igenom. Vi behöver alla förböner och goda tankar som finns. Tack för det !
Vi är tacksamma för närheten till Lund och kompetensen på sjukhuset där.

torsdag 8 april 2010

Kostnader

Läser i tidningen att ett bröllop idag kostar cirka 54 000 kr. Det kan då vara kul att plocka fram mammas gamla pärm med kvitton från vårt bröllop 1967.
Inbjudningskorten kostade 78 kr för 60 st.
Tvätt och stärkning av brudslöja 15kr.
Middag för 54 personer bestod av
Räkcoctail med rosenbröd
Kall kalkon med små stekta potatis, samt sås och sallad
Citronfromage
Kostnad per kuvert 19 kr.
Så tillkom dricka och kaffe.
Kaffebrödet som serverades senare var förstås hembakt.
Ja, det var en jättefin fest och jag tror att mina föräldrar stod för hela kalaset. Brudparet hade i alla fall inga pengar att bistå med. Vi hade båda precis avslutat våra utbildningar och levt på studiebidrag och lån under de senaste 3 åren.

måndag 5 april 2010

Nu har påsken snart passerat för i år. Det har blivit dåligt med bloggande, vi har i stället försökt att leva IRL tillsamman med dotter och måg från Norge.
Här i Skåne är det konstrundor överallt. Vi har kanske inte sett så mycket av det men många rundor av olika slag av har det blivit.
Förra tisdagen startade med en behandlingsrunda. En timmas cytostatikabehandling och sju dagars kortisonmedicinering, allt enligt planerna.
På torsdagen en shoppingrunda med dottern som smakråd och inspiratör.
Samtidigt tog svärsonen en runda med fiskebåten Emma, tyvärr ingen fångst.



Vi tog en bilrunda till Wallåkra Stenkärlsfabrik för att se alla vackra alster som just plockats ur den stora ugnen.
Sedan blev det en
vandrings-
runda i Råå-dalen.


Eftersom påsken sägs var vår största mathelg blev det också några rundor vid matbordet.
På Påskdagen en kyrkrunda till Malmö för att fira gudstjänst och sjunga "Vad ljus över griften- Han lever o fröjd"
Idag en promenadrunda i Landskrona, först till Rådhusplatsen för att deltaga i Manifestation mot våldet och sedan en tur in på Citadellområdet med lite konstutställningar och hemslöjd.