torsdag 30 september 2010

Morötter och spenat

Vi fortsätter på bak-temat

Idag blev det morotslimpor och spenatbullar
Nyttigt tror jag.

onsdag 29 september 2010

Bakdag

När vi var i Östergötland besökte jag Björka vävstuga. Fantastiskt ställe med mycket vackra vävalster. Dukar, gardiner och handdukar i olika mönster och färger. Jag hade kunnat tänka mig att köpa hur mycket som helst, men eftersom mina skåp är fulla nöjde jag mig med att titta.
När jag var på gudstjänst dagen efter talade prästen om att akta sig för habegäret och då kände jag mig kanska tillfreds med att ha avstått från att köpa, hur vackra sakerna än var. Jag kanske kommer dit en annan gång och då kommer jag säkert att falla för frestelsen.
Vi drack kaffe i deras kaffestuga och åt jättegoda bullar, som kalldes "vridna pojkar från Åby".
Den här veckan är det cytostatikabehandling och i samband med det äter jag också cortison. Då blir det lite sämre med sömnen, men också lite mer arbetslust på dagen. Då passades det bra att försöka baka några liknande bullar. Jag hade ju ingen recept så vi får se hur det smakar.
Det blev också "Rimbobullar" som skall ha lite glasyr på innan de serveras.
Jag fick två äggvitor över och kom ihåg ett gammalt recept på något som kallades "herrgårdskakor"
så då fick det bli sådana också.
Nu skall vi dricka kaffe och provsmaka.

måndag 27 september 2010

Betaniasystrar

För cirka 46 år sedan började dessa förväntansfulla elever sin sjuksköterskeutbildning. Vi läste och praktiserade i 3 år.

Och så en dag  invigdes vi till sjuksköterskor i Trefaldighetskyrkan i Stockholm. Rektor Nanny höll tal till oss och vi var så fina i våra frackar.
När vi arbetat inom sjukvården i 25 år fick vi våra guldkors. Då vi gick elever skojade vi om guldkors- tanterna och nu var vi själva där.
Att på nytt få mötas och prata minnen och tycka att livet gått så fort. Det var ju nyss vi stod där för att börja var utbildning och nu sitter vi här som pensionärer och hoppas att vi har kunnat göra någon nytta i samhället, som barnmorska, barnsjuksköterska och diabetessjuksköterska.
Vi hade en verkligt härlig helg (våra män var också med, men får ej vara med på bilderna den här gången)

torsdag 23 september 2010

Testing

Ett meddelande fanns om nytt redigeringsupplägg. Nu vet jag inte om jag kommer tillbaka till det gamla eller om det är så här det kommer att vara i fortsättningen. Skall tydligen vara lättare att förhandsgranska.

onsdag 22 september 2010

Skåneleden


Idag tog vi en promenad på Skåneleden. Här sitter jag och väntar på lunchen,som vi åt vid en rastplats.


Och det här är middagsmaten, som fick stärka oss när vi kom hem.
Det var en härlig och solig dag.

Jul?

Nu är det snart jul !?!?
I alla fall om man skall tro Sydsvenskan, som idag hade en helsida med annonser om var man skall äta julbord.
Jag avvaktar nog lite till innan jag tar itu med julförberedelserna.

söndag 19 september 2010

Hopp

Igår var vi vid Nybostrand tillsammans med församlingen. Det blåste kraftigt från havet, men solen sken hela dagen. En hoppborg var lånad och barnen hoppade så det stod härliga till
Jag påmindes om en sång:

"Upp på mitt hjärtas borg står glädjens flagg i topp
för konungen hemma nu är"

När kaffet med mina kakor var uppätna, (det var inte äppelkaka utan med kanel och havregryn) var det dags för grillning av majskolvar och korv.
Det var en mysig dag.
Nu har vi just varit och röstat. Det var faktiskt lång kö inne på biblioteket, som var vår vallokal. Nu är det bara att vänta på resutatet.

fredag 17 september 2010

Medicin och kakor

Idag har jag varit på apoteket och hämtat medicin för 40 dagar. Som vanligt upplever jag en stor tacksamhetskänsla till det systemet vi har med högkostnadsskydd. Tabletterna som jag hämtade kostar 23 000 kr och jag betalade ingenting. Visserligen har jag betalat skatt hela livet och på det sättet gjort rätt för mig, men ändå är jag så tacksam.

I morgon åker vi på församlingshelg och min uppgift blev att baka kakor till eftermiddagskaffet.

onsdag 15 september 2010

Garderobstädning

När jag träffar min dotter brukar hon förse mig med en kasse kläder, som hon anser sig kunna vara utan, och som jag kanske kan använda istället. Idag var jag då tvungen att röja i garderoben för att få plats med det "nya". Lite omfördelning av grejerna och en kasse till Myrorna.

Läste i tidningen igår om ett äldre par i Lomma, som behövde hjälp av hemtjänsten för att värma sin mat i mikrovågsugnen. En gång per dag kom en person och värmde 2 portioner i mikron. Räkningen för detta blev 2424 kr i månaden. Enl en "projektledare" på socialförvaltningen baseras avgiften på inkomsten. Enl min åsikt måste väl avgiften i alla fall först och främst baseras på vilken uppgift som skall utföras. Man kan ju inte ta hur mycket betalt som helst för en liten hjälp bara för att pensionen är hög.

tisdag 14 september 2010

Clara

Äntligen fick jag träffa henne !!!
Ett underverk naturligtvis !!!

onsdag 8 september 2010

bil, tvätt och bak

Idag har bilen fått sin första service efter 1500 mil. Inga fel hittades.
Så har vi tvättat. Det är så skönt med en tvättstuga där man kör några maskiner, torkar och allt är klart på några timmar.
Så har jag också bakat bullar och kardemummakaka som vi tar med till barnen.
En bok har jag läst ut, (ja,inte hela boken idag) Presidentens hustru. Det var nästan så att man trodde det var en biografi men det var bara påhitt.
Nu blir det lite korsord och sedan en stund framför TV´n med " halv åtta hos mig" Kul att titta på tycker jag.

måndag 6 september 2010

Diverse

Vissa dagar passerar snabbare än andra. Även om jag är pensionär kan det vara mycket på programmet. Jag har inte hunnit skriva på bloggen på flera dagar och inte heller hunnit kommentera andra bloggar som jag brukar, men jag skall försöka ta igen det. Marie var här några dagar förra veckan och vi hann med en hel del. En dag i Köpenhamn och en dag i Skrylle friluftsområde. Om Marie och Rune håller på att förbereda en bergsbestigning eller duka fram lunchen, kan man ju undra.
I lördags var vi i Värnamo på årets Homecomingträff. En dag fylld med Southern Gospelmusik. Vi träffade en av våra favoritsångare Larry Ford och fick höra honom sjunga, så att vi fick rysningar längs ryggraden.

I söndags hade vi glädjen att hälsa en ny pastor välkommen till vår församling. Ung och inspirerande. Han talade om att församlingen skall vara attraktiv för att kunna möta människors behov. Inte som någon travesterat:
"Vi trivs bäst i slutna sällskap
Nära pastorn vill vi bo"
Nu är vi hemma ett par dagar innan vi åker till Norge för att hälsa på lilla Clara!!

onsdag 1 september 2010

Toalett

Vid besök i städer, som alltid problem att hitta en lämplig toalett. Här kommer jag lättad ut från en ren, fin och gratis sådan i Köpenhamn.