torsdag 29 mars 2012

Konståkning

Nu är det snart konståkning på TV. Inte så fantastiskt som i  TVn´s barndom. Innan vi hade egen TV ringde tant Alma (min kamrat Carins mamma) och sa: "Ni kommer väl i kväll och tittar?". Hon ringde runt till alla vänner och så samlades vi en stor skara, som satt på stolar och golv. Så tyckte vi att det var så vackert och vi lyssnade på Bengt Grives färgbeskrivningar av kläderna, t ex"lingonvitt". När föreställningen var över blev det förstås kaffe.
Bilden är nog taget vid ett högtidligare tillfälle, förmodligen Carins konfirmation, men det var här vi satt och i stort sett denna grupp av människor.
Sedan skaffade alla egen TV och så var det slut med denna typ av gemenskap.

tisdag 27 mars 2012

Kyrkor

Här kommer en liten vårhälsning från Skåne. Igår tog vi en biltur och tittade på tre av Skånes otaliga kyrkor. Hade jag varit kunnig i arkitekttur, kunde jag väl ha berättat när dessa kyrkor var byggda, men nu kan jag bara gissa vilken som är äldst och yngst.

 Billesholms kyrka. Till detta samhälle brukar vi annars bara åka för att serva bilen.
 Utanför denna kyrka passade vi på att dricka vårt kaffe. För att vara säker på att komma ihåg vad kyrkan hette, fick vi ta kort på namnskylten.

 Det är väl inte svårt att gissa att Hyllinge småkyrka är den yngsta av dessa. Lite märkligt namn kan man tycka.
Jag tycker nog att den vitputsade kyrkan är vackrast.

Idag blev det en tur till Lund för att besöka tandhygienist. Det är nästan det värsta jag vet, men idag gick det bra. Hon stod på avstånd och varken petade, ryckte eller skrapade.

torsdag 22 mars 2012

Filt

För något år sedan började jag virka en restgarnsfilt. Den har sedan blivit liggande halvfärdig  i ett skåp.
Som tur var använde jag inte allt garn till Landskronas halsduksprojekt, utan hade tillräckligt mycket kvar för att fullborda filten.

tisdag 20 mars 2012

e-post

Min e-post försvann plötsligt från vår dator. Det hade varit lite allmänt strul och nu fick jag inga meddelande. Vi försökte på alla sätt, men eftersom vi inte är några större datanördar fortsatte min inkorg att vara tom.
Det som vi saknade mest vara meddelande om nya cachar i vårt närområde. Det är ju dom vi försöker att leta reda på när vi mår bra.
Så kom sonen hit och han kunde ganska enkelt (tror jag) återställa min e-post adress. Då hade dock detta hänt att, det kom meddelande om alla nypublicerade cachar i hela Skåne och på hela Själland till min mailbox. På någon vecka hade jag fått över 1200 mail. Då fick sonen rycka in igen och fixa detta, så nu kommer  bara det som är aktuellt för oss. Datavärlden är ett stort mysterium.
För övrigt försöker jag att må så bra det går. I morgon skall jag få ny blodtransfusion och även träffa min doktor.

söndag 11 mars 2012

Halsduk

Om ett år fyller Landskrona 600 år.
Någon har  kommit med förslaget att det skall stickas en halsduk, som kan värma staden.
Alla som kan och har restgarner liggande får hjälpas åt. 25 cm bred och i vilka färger, randningar och garnsorter som helst.
Jag hittade flera nystan med ett blått garn, som varit en tröja, som Runes mamma en gång stickat till sin mamma. Den blev nog aldrig riktigt bra och har repats upp. Nu stickar jag för fullt av detta garn.
När vi var ute och gick i dag  fann vi i ett skyltfönster flera stora rullar med halsdukar.
Det skall bli intressant att se hur det kommer att fungera.

fredag 2 mars 2012

Blod

Varit på hematologen i Lund igen. Fått 2 påsar blod eftersom mitt blodvärde var nere på 86.
Vi hade med oss kaffe för att muntra upp oss lite.