torsdag 31 maj 2012

Skåneleden

Länge sedan jag var inne och skrev på bloggen. Ibland känns det som att det inte är så stor omväxling på dagarna och därför inte så mycket att skriva om.
Jag vet inte hur många mil Skåneleden omfattar, men tillräckligt många för att jag skall inse att jag inte kommer att klara av alla. Men några kilometer allt emellanåt kan man väl försöka beta av.Vi var ute både igår och idag och har sett en otroligt omväxlande natur.



Vi har gått över gammal vulkanisk mark, men satt ändå ganska lugnt när vi drack vårt kaffe. Vi har vandrat genom en fantastisk eneskog, vi har promenerat tillsammans med kor och kalvar, gått genom gammal granskog. Stora stenblock dök plötsligt upp. Vi passerade också en liten by, Anderstorp. Där fanns en minnessten över Skånska kriget, den 17 okt 1677. Stenen berättade helt enkelt  " Den svenska truppen stupade, byn brändes"

måndag 21 maj 2012

Norge

Så är vi hemma igen efter några dagar i Norge. Jag var lite orolig innan vi åkte. Är ju alltid ängslig för att bli sjuk, men allt gick bra den här gången.
Vi fick se det berömda 17:e maj firandet med barnetåg och musikkårer. Det var definitivt de norska flaggorna som vajade mest.
Dukat till nationaldagsfrukost.
                                                                
 Vi kunde sitta på altanen och se barnetåget. Lite regn mellan varven.
Nedre Eiker kirke. Denna kommun är Norges mest orkideerika
Utsikt från Batteriplatsen. Här stod det en gång i tiden 6 kanoner, som skulle försvara kommunen mot de elaka svenskarna.

lördag 12 maj 2012

Odensjön

Idag tog vi oss fram till Odensjön i närheten av Röstånga. En mytomspungen sjö. Den är cirkelrund med en diameter på ca 150 m och omges av 30 meter höga branter. Förr trodde man att den var bottenlös, men nu vet man att den är cirka 19 m djup. Det gäller att inte ramla ner för stupen. På somrarna har man konserter och teaterföreställningar på en flotte i sjön.
Vi hade trott att vädret skulle vara bättre idag, men det regnade i stort sett hela tiden, så det blev kaffe i bilen.

onsdag 9 maj 2012

Stickning

Idag har jag varit och lämnat in ytterligare en halsduk till Landskronas jubileum. Camilla och Christina hjälpte till att sticka lite då de var här i påskas. Denna blev knappt 2 meter denna gång. Fanns inte något mer garn i huset.
När jag sa det i affären där den lämnades in, fick jag en hel kasse med garn så att jag kan fortsätta med stickningen.

lördag 5 maj 2012

Våren går vidare

Nu har snart vitsippona blommat över.
Det börjar i stället lysa gult på fälten. Omväxlande raps och maskrosor.
Bokarna är nu som allra vackrast tror jag, i sin ljusa grönska.
Idag passerade vi Stenestads kyrka, som är Skånes högst belägna 188 m över havet. Hit har människor vandrat sedan 1100-talet för att vinna ro för sina själar.


 Idag blåste det lite kallt uppe på höjden, så vi drog oss ner i bokskogen, där en del cachar var lättare att hitta än andra.

torsdag 3 maj 2012

Skåneleden

I tisdag och idag har vi gått några sträckor på Skåneleden.
Eftersom mitt blodvärde fortfarande är bra, har det gått fint att knalla på.
Som vanligt letar vi efter cachar, fikar och tittar på utsikter.