tisdag 26 maj 2009

Natur och kultur

Igår gick vi en promenad i Råådalen. Där växte sykomorlönn. Jag trodde inte att sykomoren växte i Sverige. Det var ju i ett sådant träd som Sacceus klättrade upp. Vid kontroll på Google visade det sig förstås att sykomorlönnen inte alls är samma träd som det han klättrade i. Det var enklare förr när han klättrade i ett mullbärsfikonträd.
Idag åkte vi till Rydebäck för att "russle runt på natur- och kulturstia". Vi letade efter Ryabäcken, Bäcken, Kvarnen och Allén. Bäckarna fann vi men någon kvarn såg vi inte till. Det visade sig att den revs 1920. Idag ligger där istället en transformatorstation.
Allén hade också försvunnit under tidens gång, men om man vandrat genom den på 40-talet hade man passerat smedjan, slaktaren och den pensionerade sjökaptenens hus och vid slutet av allén låg då en lanthandel.
Det märkliga var att vid alla dessa fyra ställen låg idag en cache, så promenaden var ju ändå lyckad.
Sedan drack vi vårt kaffe vid badplatsen där vi var ganska ensamma. Göken brydde sig inte om att det var dåligt med publik utan gol för fullt.

3 kommentarer:

Maya sa...

Ni hade härligt väder också när ni var på er tur. Vi ses imorgon! KRAM

Marie sa...

Cacher verkar ju finnas precis överallt... Låter som en skön dag! Kram

Celia sa...

Det konstiga är ju att sykomor och mullbärsfikonträd är samma sak. Varför ändrades det? Det går ju inte att ändra i sångtexterna lika lätt.