tisdag 26 maj 2009

Natur och kultur

Igår gick vi en promenad i Råådalen. Där växte sykomorlönn. Jag trodde inte att sykomoren växte i Sverige. Det var ju i ett sådant träd som Sacceus klättrade upp. Vid kontroll på Google visade det sig förstås att sykomorlönnen inte alls är samma träd som det han klättrade i. Det var enklare förr när han klättrade i ett mullbärsfikonträd.
Idag åkte vi till Rydebäck för att "russle runt på natur- och kulturstia". Vi letade efter Ryabäcken, Bäcken, Kvarnen och Allén. Bäckarna fann vi men någon kvarn såg vi inte till. Det visade sig att den revs 1920. Idag ligger där istället en transformatorstation.
Allén hade också försvunnit under tidens gång, men om man vandrat genom den på 40-talet hade man passerat smedjan, slaktaren och den pensionerade sjökaptenens hus och vid slutet av allén låg då en lanthandel.
Det märkliga var att vid alla dessa fyra ställen låg idag en cache, så promenaden var ju ändå lyckad.
Sedan drack vi vårt kaffe vid badplatsen där vi var ganska ensamma. Göken brydde sig inte om att det var dåligt med publik utan gol för fullt.

fredag 22 maj 2009

Konferens


Just nu pågår Metodist-kyrkans årskonferens i Wesleykyrkan på Limhamn. Rune och jag har ju inte alls kunnat vara engagerade i förberedelserna som vi räknat med. Idag servade vi i alla fall konferensbesökarna några timmar i konferensbyrån.

Det var roligt att träffa många gamla vänner och även få tacka alla för deras förböner i samband med min sjukdom.

tisdag 19 maj 2009

Promenad



Idag tog vi bussen till Borstahusen och sedan gick vi hem. Det blev nog minst 5 km. Absolut det längsta jag gått det här året. Skönt att krafterna ökar.

Ser ni att jag just ätit en glass ?

torsdag 14 maj 2009

Malmö

Idag tog vi tåget till Malmö. Vi åkte på en DUO-biljett. Väl framme tog vi en promenad genom stan.



Vi passade på att köpa TVÅ bröllopspresenter.





Vi letade också reda på TVÅ cachar. Den ena låg i närheten av en staty som vi aldrig sett förut.




Så hade jag också tänkt köpa TVÅ tidningar, men mitt favoritmagasin var slut ( en amerikansk korsstygnstidning ), så det blev bara Leilas nya nummer. Sen åkte vi hem.


fredag 8 maj 2009


Under de senaste månaderna har jag varken haft ork eller intresse av geocaching. Idag upptäckte jag dock att två nya cachar var utlagda centralt i Landskrona och då vaknade intresset till liv igen. Vi lyckades hitta båda två och kände oss mycket nöjda. "Back in geocaching-business"


Jag sträcker mig förgäves efter cachen men den låg alldeles för högt upp, så Rune fick upp och klättra trots sitt ryggskott.