torsdag 31 maj 2012

Skåneleden

Länge sedan jag var inne och skrev på bloggen. Ibland känns det som att det inte är så stor omväxling på dagarna och därför inte så mycket att skriva om.
Jag vet inte hur många mil Skåneleden omfattar, men tillräckligt många för att jag skall inse att jag inte kommer att klara av alla. Men några kilometer allt emellanåt kan man väl försöka beta av.Vi var ute både igår och idag och har sett en otroligt omväxlande natur.



Vi har gått över gammal vulkanisk mark, men satt ändå ganska lugnt när vi drack vårt kaffe. Vi har vandrat genom en fantastisk eneskog, vi har promenerat tillsammans med kor och kalvar, gått genom gammal granskog. Stora stenblock dök plötsligt upp. Vi passerade också en liten by, Anderstorp. Där fanns en minnessten över Skånska kriget, den 17 okt 1677. Stenen berättade helt enkelt  " Den svenska truppen stupade, byn brändes"

2 kommentarer:

Malys krok sa...

Å så fint det var å høre fra deg! Ble så glad! Fint også at du har nytt innlegg, og at det ser ut til at du har det godt! Du er i mine bønner hver dag, så da vet du, jeg blir glad for å "se deg"! Takk! ha det godt, Eva! Klem fra Margit-

Musikanta sa...

Vackra bilder - bokarna är underbara, synd att vi inte har sådana här uppe...
Ni ser ut att ha det väldigt trevligt på er kaffestund! Bra att kunna ta såna kort när man inte själv står bakom kameran!
Kramar från Ingrid