måndag 25 augusti 2008

Ljud och bild



Igår gjorde vi en lång bilresa genom södra Sverige. Vyerna utanför fönstret växlar och så gör också ljudkulissen från radion. Ibland kan man få ihop det till sorts enhet.
Nyheterna återkommer med jämna mellanrum och känns till slut inte som nyheter längre.
När vi passerar Stavsjö Klint och ser kanonen med sitt idag ofarliga innehåll (cahce) talar nyheterna om skottlossning i Afganistan.
Utanför Linköping står flygplanen uppställda och nyheterna meddelar att ett plan störtat i Kirigistan.Några ungar spelar fotboll och radion refererar OS-avslutning.
Så kommer "Filosofiska rummet" och vi passerar Brahehus som man verkligen kan filosofera omkring.

Nu är vi på väg mot Huskvarna och minns när vi alltid måste förbereda barnen på att snart kommer Jättegubben Vist!! Titta där!! Nu!! I radion pågår "Kulturradion".

Städerna i Småland ser man inte mycket av men vi vet att de finns bortom avfarterna. I "Språket" får vi höra att man förr om man postade ett brev på samma plats som det skulle till räckte det att man som postadress skrev: "Här". Detta ställde till problem i Höör, som till slut fick stava med två ön för att inte förväxlas med Här. Men vi vet ju alla att "Här är här där man är" och är man inte i Höör kan ju inte Höör vara Här.

Men nu är vi här och här är hemma.

1 kommentar:

Anders Lundblad sa...

Höör ni vad jag säger?