tisdag 12 oktober 2010

Höst

Varje gång Rune kör upp bilen från garaget står jag och tittar på denna kastanj, och följer årstidens växlingar. Nu syns det tydligt att hösten är här.
Vi åkte mot Eslöv i går. Så här års är vägarna fyllda av traktorer med långa släp. Det är "betkampanjen", som pågår. Alltså skörd av sockerbetor och transport till Örtofta sockerbruk.
I Eslöv var det stilla på torget. Pastamannen hade inga kunder och torghandlarna hade inte ens kommit dit.
Vi drack vårt kaffe och åt våra smörgåsar på en bänk utanför hotellet. Vi kunde kanske gått in för att se om Sten Stensson Sten var på plats.
Om nu lunchen var enkel,blev middagen desto elegantare.Tomatsoppa från Provance med vitlöksbröd och till varmrätt bergstungefile med färska rödbetor och pepparrot.
Tack D för härlig middag!

5 kommentarer:

Musikanta sa...

Fina bilder från Skåne. Här har kastanjerna redan blivit gula - vi hade en frostnatt i går. Så avundsjuk på er som bor i Skåne och har tidig vår och sen höst...
Ser härligt ut på tallriken!

Kramar från Ingrid som ska iväg och hälsa på barnbarnen några dagar.

Skaparglädje sa...

Hösten är härlig. Jag har en kastanj på vår tomt, det är så roligt att följa den hela året, vet inte varför kastanj är så speciell.
Kram Anne-Lie

Malys krok sa...

Vakkert tre du viser, i høstfarger!
Her har bladene forlatt trea, og det har faktisk vært snø i luften! Er nok forbigående, men ikke artig... Takk for hilsen! -Margit-

Mor Tuta sa...

Fina höstbilder. Här faller löven idag, har varit kallt i natt.
Ha det gott.
Kram Birgit

Marie sa...

Och vad jag kan se så använder du det du har fått...så fint.