tisdag 28 juni 2011

Stenmur

Idag blev det en tur på Skåneleden. Den är ju lång, så man kan gå den i många etapper.

Vi möttes av en majestätisk kallmurad stenmur från 1500-talet. Muren är så hög att man inte kan se över den. Den omgärdar en urskogslik hagmark som kallas för Hjorthagen . Denna betas av hjortar och därigenom bibehålls det säregna växt- och djurlivet. ( Några hjortar eller andra djur såg vi inte till)


Hög och mäktig, lite nerrasad på vissa ställen, men man förundrades över vilket arbete det måste varit att lägga upp denna.
Jag kom osökt att tänka på Karl-Oskar. Fanns det så här mycket sten på hans torftiga ägor förstår jag till fullo att han gav upp och istället begav sig till Amerikat.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Skönt att du kan vara ute i naturen - och i skuggan i skogen är det oftast väldigt behagligt. Vi har varit ute en sväng på havet - skönt det med, men ganska varmt.

Malys krok sa...

Den muren ser jo fantastisk flott ut! Deilig med slike turer, der en kan oppdage og se nye ting! Skjønner dere har godt vær og det er fint! En trenger det! Ha det godt! -Margit-

Anonym sa...

Roligt att höra att ni är ute på strövtåg igen.Har fikat med Ingegerd på balkongen idag för första gången. Det gåt framåt.I morgon blir det Söne.Promenaden har fått ny ägare.Utanför ett nytt Resecentrum.Ha det gott!
Kram Margit

Anonym sa...

Thanks, seriously, I am very happy for you to select photos & use, along with words; I don't really think I can write word for you. I hope this is OK, like your blog.
Shenyan Flights

radhe sa...

Great blog really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
oman Holiday Packages
Cheap oman Holidays
oman Holidays

Veer sa...

I liked it so much and very interesting, too! Thanks for sharing the experience.
Wonderful post, really great tips and advice.
<Cheap Flights to Accra
< Flights to Accra
< Accra Flight