onsdag 10 augusti 2011

Infektion

Hemma igen efter en dryg vecka på lasarettet. Jag fick en lättare infektion och då måste man få antibiotika intravenöst 4 ggr per dygn.
Jag tror att man kunde bytt den tidigare mot tabletter, men dr var mycket försiktig och ville inte släppa hem mig för tidigt.
Kändes lite långtråkigt att vara där  när jag egentligen mådde bra.
Man blir lätt hospitaliserad och alla samtal på rummet rör sig omkring personalen, maten och behandlingar.
T ex:
Hur många gånger kan man få svaret: "Absolut" på ett önskemål, innan det verkställs?
Hur rent blir det egentligen när städaren har fört en mopp över golvet lite hipp som happ?
Varför måste man bli väckt klockan 05.00?
Ja, det var  några av livets stora frågor..
Det är i alla fall skönt att vara hemma!!!
Den färdiga kakan

6 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Du är bra på att göra tårtor och kakor. Den på förra inlägget var läcker. Fast den här kanske är lämpligare till en kopp kaffe.
Skönt att du är hemma igen.
Vi ska till Jönköping i helgen, hoppas på en fin helg.
Kram Birgit

Musikanta sa...

Så roligt att få se dig på bild och höra dig prata! Skönt för dig att få vara hemma igen - sjukhusmiljön är ju inte särskilt uppmuntrande!

Det är naturligtvis personalen som bestämmer när patienterna ska väckas - helt utan hänsyn till dessa! Nattsköterskans tid ska väl passa med den personalens tid som börjar sju...

Det finns väl inte någon i det här landet, som går upp klockan fem (om man inte är tvungen p.g.a.jobb eller resor) utom möjligen småbarnsföräldrar!

Ingrid, som gärna sover till nio om hon inte ställer väckarklockan på halv åtta. Kram!

Bloggblad sa...

Kul att få se från köket! Jag trodde nästan att du skulle prata skånska!

Kunde du få fram sången jag skickade?

helene sa...

Skönt att du är hemma igen och av med din infektion och kakan du håller på med ser verkligen läcker ut. Det är en så bra tid nu för det finns så många olika sorters frukter man kan använda i smeten. I går gjorde jag en lite annorlunda äppelkaka med kanel i och den blev också godkänd av våra gäster. Njut nu av kakan och Runes sällskap. Kram på er från Kerstin, Lasse o Evy.

Susanne sa...

Oj, fyra ggr var mycket, vi brukar bara ge tre ggr/dygn. Gott att du är hemma igen iallafall! Det där med sjukhusstädningen är en stor skam! Ser allt som oftast dammråttor i hörnen på jobbet.. skamligt när det vårdas infektionskänsliga patienter där. Man får hoppas det är bättre på hematologen och transplantationsavdelningar.

Anonym sa...

Hej Eva! Roligt att se att Du är hemma igen och får ta över lite i köket.... kakan ser fantastiskt god ut. Vi har fått 30 liter körsbär så vi äter mest körsbärskakor. Fick sätta de stora barnen i arbete för att kärna ur mot lite betalning :-)
Ha det så bra! kram Karin H i Örebro