tisdag 29 juni 2010

Frukost

På mjölkpaketen gör Skånemejerier nu reklam för långfrukost med alla deras produkter och talar om hur härligt det är att sitta tillsammans med familj och vänner och riktigt njuta av sommardagarna.
Jag kan inte låta bli att tänka på frukostar som startar i lugn och ro och ett väl dukat bord hos småbarnsfamiljen, men där det till slut blir kaos med barn, som inte vill äta, och utslagen mjölk över hela bordet.

Eller den ensamstående föräldern som dukat bordet fint och väntar att tonårssonen (eller dottern) skall komma och man skall få sitta tillsammans och samtala om det som känns viktigt. Efter en lång väntan dyker någon upp och griper tag i en brödbit i farten och försvinner ut

-Vart ska du?

-Ut!

-När kommer du hem?

-Vet inte!

Och så sitter man där vid sitt dukade bord.

Eller den som blivit ensam och saknar den som brukade sitta mitt emot. Frukosten kan kännas mycket lång trots att maten snart är uppäten.

Ja, livet har sina ups and downs och så även frukostarna i livets olika skeden.

Just nu är min frukost kompletterad med 4 olika mediciner, sammanlagt 9 tabletter, samt en injektion som skall tas varje dag denna vecka. Skulle egentligen åkt till Lund för att få dessa sprutor, men fick förtroendet att fixa det själv.

Detta tillägg till frukosten är väl inte det godaste man kan tänka sig, men jag tror att det gör den nytta det ska.
Vi brukar minnas vad en brorson till mig sa, för snart 45 år sedan, när han var en liten parvel på besök hos oss
"Vicken hälij fjukost"
Så var glad åt det olika skiftena i livet och även om det känns tungt och trist ibland, så kommer det nog ljusare dagar och godare frukostar igen.

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag har tonårsfrukosten just nu. Får sitta och äta frukost med mannen i bästa fall. Och tonåringarna ser man inte förrän lagom till middagen.
Kram Ann-Lie

(Ni är så välkomna att hälsa på om ni har vägarna förbi)

Malys krok sa...

Ja slik kan det være! Jeg er så glad og takknemlig så lenge vi er to som spiser frokost sammen! Ser at du bruker mye medisiner! Er jo ikke noe artig å ta så mye, men er jo samtidig bra at medisinene finnes... Var jo fint at du slapp å reise til sykehus for å få sprøyter, bra at du klarer det selv! Håper du kan bli så bra at du slipper dette! Takk for din hilsen, blir spennende å se hva du skal lage på symaskinen din!