lördag 17 oktober 2009

UFO



Vid vår promenad i dag strax utanför Ängelholm kom vi till en plats där ett UFO landat för drygt 50 år sedan.
"Händelsen utspelade sig i en skogsglänta den 18 maj 1946. Den 28-årige Gösta Carlsson var på väg hem från sitt jobb på SJ. Han gick genom Sibirienskogen och fick plötsligt syn på ett starkt ljus mellan träden. Framför honom stod en diskusformad farkost med en kupa på taket. Runt farkosten rörde sig 11 varelser, både kvinnor och män. En av varelserna gjorde stopptecken åt Gösta. Han såg hur de försökte laga den trasiga farkosten. För att övertyga sig själv att allting verkligen hände gick Gösta ner till stranden och vadade ut i det iskalla vattnet. När han återvände till gläntan såg han UFO:t lyfta mot skyn och försvinna i hög fart.På gräset syntes brännmärken efter farkosten och ett stort träd intill hade brännskadade grenar. I gläntan hittade han en kvartsstav, två bägare med en stark mjölkvit vätska och en ring av metall."
Ja,ja tro det den som vill.


5 kommentarer:

Anders Lundblad sa...

Det som gör mig tveksam till Göstas historia är hans påstående att UFOt flög iväg. Men på din bild ser man ju tydligt att UFOt fortfarande står kvar.

Maya sa...

Ja tro det den som vill... kul är det i alla fall att ha varit där och barnen tyckte det var jättespännande.

Maya sa...

Eva! Du har blivit utmanad..:) Kika in hos mig.

Celia sa...

Eva. Här kommer länken till bildspelet från konserten i tisdags.
http://www.jnytt.se/nojesbildspel/1481

Malys krok sa...

En skal ikke tro alt en hører, men dette ser en, og det ser da virkelig troverdig ut. Har alltid lurt på det der med UFO - rart hva det er noen ser... som ikke jeg ser... Som du sier: Tro det den som vil...
Takk for din hilsen! -Margit-