torsdag 22 oktober 2009

Varifrån kommer vattnet?

Jag håller på och läser en deckare av M Connelly.
Han har en beskrivning av Hollywood som är ganska talande.


" En plats för brustna illusioner och krossade drömmar. Det är vad som händer när man bygger en stad i öknen och vattnar den med falska förhoppningar och ideal. Så småningom tar öknen tillbaka det den förlorat, torkar ut marken och lämnar den kal och öde. Vilsna människor driver längs gatorna där de blir lätta offer för illgärningsmän."

När jag läste detta, kom jag att tänka på gudstjänsten jag var på i söndags. Då handlade texten om den samariska kvinnan som hade blivit så besviken på livet och inte visste vad som var fel. Hon försökte stilla sin törst och oro med falska förhoppningar. Jesus säger till henne: "du måste komma till den källan som aldrig torkar ut, som inte är beroende av tillfälligt vattnande". Den ende som kan erbjuda detta är Jesus.



J

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Visst är det underbart att kunna gå till Jesus, Han som är källan som aldrig sinar. Där finns allt vi behöver för varje dag!

Malys krok sa...

Jesus svarte: "Den som drikker av dette vannet, blir tørst igjen. Men den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri mer tørste.Det vann jeg vil gi ham, skal bli en kilde i ham med vann som veller fram og gir EVIG LIV". (JOH. 4 13 - 15) Ja- Det er stort og underfullt å tenke på! Takk for innlegget ditt!-Margit-