fredag 22 januari 2010

Januarikväll


En kväll på Järavallen. Solen har gått ner och mörkret sänkt sig över naturreservatet. Månen skiner och ljusen från närbelägna platser lyser upp himlen. Snön lyser upp marken. Det ständiga ljudet från motorvägen gör att man förstår att civilisationen inte är långt borta, men ändå upplevs naturen påtaglig. Massor av spår av harar och kanske också rådjur.

Men vad är det där? Fyra pensionärer i sina bästa år på snabb promenad en stund och sedan stannar de och lyser med sina ficklampor upp och ner för alla trädstammar. Någon ger till ett glatt rop och så ny snabb vandring till nästa stopp.
Ja, det är förstås geocachare som är ute på nattcaching. Det gäller att följa små reflexer uppsatta på trädstammar tills man kommer till det träd där det finns två reflexer och där leta rätt på den lilla gömda burken.

När några timmar gått och åtta stycken burkar är hittade och loggade är det dags för fika. Årets första fika utomhus!!

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

OJojoj.... vad jag blir imponerad av er. Ni är verkligen på G. Pensionärer som t.o.m är ute på nätterna och springer runt. Och fikar ute. Vad blir det nästa gång.
En stor kram till dig och Trevlig Helg!!
Anne-Lie

Malys krok sa...

Dette så da virkelig trivelig ut. Her er det et ordtak som sier: En får ikke mer moro enn en lager selv.
Men dette måtte nu være litt kaldt?
Dere er sannelig spreke!
Takk for trivelig kommentar! Jeg kan ikke bruke rokken selv, men skulle gjerne lært. God helg til dere! Hilsen Margit.

Marie sa...

Det ser riktigt mysigt ut...ni är verkligen bra på att komma er ut. Kram

Bloggblad sa...

Aldrig hört talas om den sporten... men kanske kul att ha lite att se fram emot om några år!

Evatina-beth sa...

Bloggblad: Denna hobby kan jag rekommendera. Ger lite extra krydda åt promenaden. Utförs för det mesta i dagsljus. Mörkercaching är undantag.

Musikanta sa...

Tänk vad man lär sig genom att blogga. Har aldrig hört talas om geocaching förut. Går det bara uta på att hitta gömda burkar - låter lite som "Titt i buske" som vi lekte med barnen på mellanstadiet, haha!
Kram/M